© 2018 Royal Flush All Rights Reserved.
Royal Flush

The band of Heart, Soul & Future.

Gedachten groeien en na de geboorte is het lastig om het ontstaan van  Royal Flush in een tijdschema te vangen; de plannen voor een melodieuze en symfonische AOR band is altijd latent bij de bandleden aanwezig geweest.

Omstreeks 2015 vinden de muzikanten elkaar in de zoektocht om een beproefde muzikale weg in te slaan en die weg dóór te trekken tot in het heden. De bandleden zijn geen van allen onbekenden voor elkaar mede door het jarenlang met elkaar spelen in diverse bands.

Door de passie voor de melodische jaren '70 en ’80 rock, het langdurig spelen van muziek van voorbeelden en helden uit die tijd en de daarbij zich steeds verder ontwikkelende kwaliteit in het componeren van catchy songs, is de tijd daarvoor rijp. Met het aantrekken van dé rockstem uit Nederland, die zich eerder bewees met groot (inter)nationaal succes ( oa. Vandenberg, Kayak en Jan Akkerman) , is de line-up  van de band  compleet.

De vijf mannen; Bert Heerink (zang), Joop Wallerbosch (gitaar), Peter Jan Kleevens (keyboards),  Arco Bommer (bas) en Arno te Loo (drums) laten vervolgens niets aan het toeval over. Er wordt een teaser opgenomen, “Highway to heaven” die voorzien van een videoclip via het internet wordt gelanceerd om te peilen of de ingeslagen weg succesvol kan zijn.

De storm van positieve reacties rechtvaardigt het verdere traject dat zich hoofdzakelijk kenmerkt door het componeren van diverse composities. De omvang en stroom aan creativiteit leidt ertoe dat de band eind 2017 besluit om een full album te recorden. Dat gebeurt in de eigen Phoenix Studio. Medio 2018 nadert het voorbereidend proces het einde. Er zijn keuzes gemaakt, processen opgestart en vooral …. met heel veel inzet en plezier gewerkt. Aan het materiaal , maar ook aan de band; letterlijk én figuurlijk. Eén voor allen en allen voor één. Geen twijfel, gáán!

In November 2018 wordt de single "Don't go", voorzien van een video clip,   vooruitlopend op het album "ROYALFLUSH" gelanceerd en via alle digitale media te beluisteren en te bewonderen. De louter positieve reacties bevestigen dat de ingeslagen weg wordt gedeeld door een breed en enthousiast publiek. Het album bevindt zich in de laatste fase van recorden en masteren. De verwachte digitale release van het  album zal Mei 2019 zijn, gevolgd door een vinyl release in Juni 2019.

De bandnaam lijkt volkomen terecht en zeer toepasselijk gekozen en heeft niets te maken met enige vorm van bluf. Deze band stáát er, is er klaar voor om dat op alle podia te laten horen en zien en gaat verder waar de melodische rock uit de jaren tachtig ophield. Het jaar 2019 wordt hún jaar en daarmee dat van de festivals, de zalen en wellicht zelfs over de grenzen.  Proud to present: Royal Flush!